• SQUARE COMPASS CONSULTING
Adresa

Nikole Tesle 4, 11080 Zemun, Srbija

Telefon

+381 11 260 3303

O nama

O nama

Firma Square Compass Consulting d.o.o. je prva firma u jugoistočnoj Evropi koja je započela ekspertizu u domenu pružanja savetodavnih usluga iz oblasti studija istraživanja tržišta kao osnove definisanja strategije pozicioniranja više ciljnih grupa: kompanija, malih i srednjih preduzeća, neprofitnih organizacija, privrednih komora i granskih asocijacija, gradova i lokalnih samouprava, magazina, i drugih značajnih pravnih lica.
Saradnja između SQUARE COMPASS CONSULTINGA i BD CONSULTINGA iz Vindzora u Kanadi započela je sa ciljem da se klijentima omogući efikasnije poslovanje na osnovu integrisanog pristupa upravljanju strateškom pozicijom organizacija. Oblasti u kojima tim SQUARE COMPASS CONSULTING ima najviše iskustva stečenog u poslednje dve decenije su: kreiranje strateških okvira za realizaciju različitih projekata i dijaloga, strateško pozicioniranje, strateško planiranje procesa – kontrola – praćenje i primena 3K pravila, startup obuka . BD CONSULTING razvija i održava obuke za interne i vodeće revizore KMS / EMS interne i vodeće revizore, Automobilske osnovne alate i rešavanje problema. Lista klijenata u SAD i Evropi uključuje multinacionalne velike korporacije za proizvodnju automobila kao što su Ford, Goodiear, General Dinamics, Magna, Fleck-N-Gate, Cooper Standard, Leggett & Platt, Federal Mogul i Tenneco. U vezi sa projektovanjem i konstruisanjem alata i opreme za automobilsku industriju, postoje Fives Cinetic Corporation, Valiant Machine and Tool, Concourse Mold, Vindsor Mold i drugi. U građevinskoj industriji, njegovi klijenti su The Voodbridge Group (pedeset najboljih građevinskih kompanija sa sedištem u SAD) i mnoge male organizacije za upravljanje građevinarstvom.

28. Oktobar 1993.

Osnovan Square Compass Consulting d.o.o. (Menora.Co) kao prva firma u Jugoistočnoj Evropi u domenima dijagnostike poslovanja malih i srednjih preduzeća.

21. Mart 1999.

Portfolio od devetnaest redovnih klijenata u domenu stručnih konsultacija iz oblasti Strateškog pozicioniranja, Repozicioniranja i Dijagnostike poslovanja.

01. April 2003.

Poslovanje se aktivno proširuje na teritorije Evropske Unije, SAD, Azije i Afrike uz usvajanje jedinstvene metodologije GPS: Global Positioning Strategy u različitim vidovima organizacija, gradova i država.

19. Januar 2020

Novi izazovi liderstva i poslovanja te aktivan proces Digitalne transformacije biznisa inspiriše nas da uvodimo nove dimenzije poslovanja ostajući dosledni svom konceptu i core-business aktivnostima.